Saltar a contingut

FINALITZAT: Per una vida lliure de violència de gènere al sud de Quito, Equador (2017-2019)

medicusmundi Mediterrània

Millora de la cobertura i la qualitat dels serveis d'atenció a dones víctimes de violència de gènere al sud de Quito.

La violència de gènere és un dels principals problemes que afecten les dones de l'Equador, segons l'Enquesta Nacional de Relacions Familiars i Violència de Gènere contra les Dones (2011) 6 de cada 10 dones declara haver patit algun tipus de violència. La més freqüent és la psicològica (53,9%), seguida de la violència física (38%), la sexual (25,7%) i finalment la violència patrimonial (16,7%).

Volem millorar la cobertura i qualitat dels serveis d'atenció a les dones que són víctimes de violència de gènere al sud de Quito, que siguin de més fàcil accés i atenguin de manera integral a les víctimes, no només en els aspectes legals o mèdics . Per a això treballarem una vegada més amb la Fundació Casa Matilde, pionera en la lluita contra la violència de gènere a l'Equador i que gestiona la Casa Refugi Matilde, la primera casa d'acollida que es va obrir al país.

Aquest projecte és la continuació de la feina iniciada el 2014 a la zona de Bolívar per abordar la violència de gènere i apoderar a les dones en els seus drets sexuals i reproductius, i que des del 2015 venim desenvolupant a la ciutat de Quito. 

Sobre aquest projecte

País / Països

Equador

Regió/Departament(s)

Sud de la ciutat de Quito

Data d'inici

01/12/2017

Data de finalització

31/03/2019

Finançadors

Generalitat de Catalunya - Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD)