Saltar a contingut

Comerç just

Aposta per un producte de qualitat i un model econòmic que ens assegura que la feina de les persones productores es basa en unes condicions i una remuneració dignes.

El comerç just, és un sistema comercial que es basa en unes relacions justes, respectuoses i equitatives entre les persones productores i les persones consumidores. Un sistema comercial on prevalen les relacions humanes sobre les relacions econòmiques, la qual cosa fa possible que les dues parts hi guanyin: la població consumidora accedeix a productes i articles de qualitat i les poblacions productores milloren les seves condicions de vida.

Dins les possibilitats que tenim els ciutadans i les ciutadanes de canviar les coses, podem destacar la nostra gran força com a persones consumidores, per la qual cosa la difusió del comerç just i el consum responsable és una forma de donar curs a la participació de la ciutadania en la transformació social, mitjançant els seus hàbits de consum de cada dia.

La nostra visió

A medicusmundi defensem la idea d’un món que prioritza les persones per damunt de l’economia.

En consumir productes de comerç just, no tan sols estem apostant per un producte de qualitat, sinó també per un model econòmic que ens assegura que la feina de les persones productores està dignament remunerada, que tenen unes condicions de treball dignes, que no hi ha hagut explotació infantil, que durant el procés productiu s’ha respectat el medi ambient i que dones i homes han rebut el mateix salari per la mateixa feina.

Quan consumim productes de comerç just, estem apostant per un model socioeconòmic diferent, i és que com a consumidors/es tenim poder per a canviar les normes del joc i aconseguir entre tots i totes, un món més just i solidari.

On som?

A medicusmundi, donem suport al Comerç Just en dos espais físics:

Notícies