Saltar a contingut

Som medicusmundi

El Dret Universal a la Salut és el somni de medicusmundi. Fer-lo realitat implica abordar enormes reptes, en un món cada vegada més complex i inestable.

Si bé en els darrers anys els avenços científics i tecnològics han permès seguir millorant la salut de les persones, les mancances encara són enormes i l’increment de les desigualtats ha fer augmentar  la bretxa de salut entre els països més desenvolupats i els més pobres. I també, entre les persones riques i pobres dins de cada país.

A medicusmundi treballem per tal que el dret a la salut sigui una realitat arreu del món a través d’una cooperació al desenvolupament que se centri en les causes dels problemes, l’empoderament de la societat civil i la incidència política.

Perquè sabem allò que funciona, defensem sistemes de salut públics i universals, basats en els principis de l’Atenció Primària.

També ens comprometem a avançar en la construcció d’una ciutadania global que se senti compromesa, informada i formada en l’exercici dels seus drets, especialment en el Dret a la Salut.

Amb aquesta finalitat, generem espais de participació ciutadana que facilitin la transformació social, i promoguin un major nivell de diàleg, de seguiment, d’incidència i de denúncia en front als poders públics i a la societat, amb l’objecte de promoure els drets humans, la redistribució de la riquesa i la igualtat d’oportunitats.

En definitiva, busquem construir un sistema de relacions més just.