Saltar a contingut

medicusmundi Mediterrània

Portem més de 50 anys defensant el dret a la salut a tot el món. Més de 700 socis i sòcies, al voltant de 50 persones voluntàries i un equip tècnic per treballar en l'enfortiment, la promoció i la defensa dels sistemes públics de salut, basats en l'Atenció Primària. Perquè la salut no té preu.

medicusmundi mediterrània, neix el 2016 de la fusió de medicusmundi Catalunya, fundada a Barcelona el 1963, i medicusmundi Castelló, fundada el 1971. El juliol de 2018 s'hi suma medicusmundi CV Alacant. Abastem el territori de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i desenvolupem projectes de cooperació a Bolívia, Equador, Moçambic, Burkina Faso i els campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, Algèria.

Projectes de desenvolupament i ajuda humanitària

Notícies

Personal tècnic

 • Francesc Álvarez Embeita Director de la Oficina Técnica
 • Estel Peix Feliu Tècnica d'Educació per la Justícia Global
 • Ana María López Murat Delegada a Alacant
 • Gonzalo Pareja Corbí Delegat a Castelló
 • Isabel Mayoral Rodríguez Responsable de Secretaria, Logística i TIC
 • María José Montejo Fuentes Responsable d'Administració i Comptabilitat
 • Margarida García Ruiz Responsable de Comunicació i Màrqueting
 • Consuelo Hernández Serrano Responsable de Comptabilitat de Projectes

Junta directiva

 • Jesús Delgado Correa

  President

  Arquitecte especialitzat en Urbanisme i Rehabilitació. Màster en Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial. Soci de l'estudi OCTÓGONO Arquitectura, Ingeniería y Urbanismo.  

  És soci de medicusmundi Castelló des de 1991. Va ser vocal de la junta de medicusmundi Castelló des de 1992 fins 1995. Va ser nomenat President de medicusmundi Castelló el 1995, mantenint-se en el càrrec fins el 2014, any en que va viure a Algèria per motius laborals. És vicepresident de medicusmundi mediterrània des de la seva fundació el març de 2016.

 • Begoña Seguí Llinares

  Vicepresidenta

  Infermera. Màster en Cooperació al Desenvolupament realitzat el 2015. El seu compromís amb la cooperació es remunta al 2003, quan comença a desplaçar-se a Moçambic com a voluntària, a l' Hospital del Carmelo.

  Sòcia de medicusmundi CV Alacant des de 2011, tot i que des de març de 2010 va ser voluntària a l'oficina tècnica d'Alacant, on va arribar a través d'unes pràctiques de la Universidad de Alicante. Accedeix al càrrec de Tresorera de medicusmundi CV Alacant el juny de 2011, fins juliol de 2018 quan amb la fusió amb medicusmundi Mediterrània passa a ser vocal de la Junta. 

 • Belén Martín Parra

  Tresorera

  Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. Especialista en Pediatria. Màster en Cures Paliatives Pediàtriques. Actualment, treballa a l'UCI neonatal i pediàtrica de l'Hospital General de Castelló.

  Sòcia i voluntària de medicusmundi des de 2003. Va treballar com a voluntària amb contraparts locals a Equador el 2004 en projectes d'assistència mèdica i d'educació per a la salut i sensibilització mediambiental a Quito. Voluntària a Colòmbia el 2005 en un projecte de rehabilitació del centre de salut de Limones, Guapi. Ha estat representant de medicusmundi CV-Castelló a la Coordinadora d'ONGD (UT de Castelló) 2005-2008 i Coordinadora a Castelló de la campaña Bus del Mil·lenni (2007). Miembre de la Junta Directiva de medicusmundi CV- Castellón desde 2004, fins a la fusión y creación de medicusmundi Mediterrània el 2016.

 • María Elena del Cacho

  Secretària

  Llicenciada en Farmàcia. Postgrau en Medicina Tropical per la Universitat de Barcelona. Farmacèutica al Servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Coordinadora del projecte del laboratori de producció de medicaments als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria, des de l’any 1997. Membre de la Junta de medicusmundi Catalunya, en diferents períodes i càrrecs, des de 1996. Des d'abril de 2018 forma part de la Junta de medicusmundi Mediterrània. 

 • José Antonio Ruíz Postigo

  Vocal

  Metge en el programa de control de la leishmaniosis a l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Postgrau en Medicina Tropical i Salut Internacional per la Universitat de Barcelona. Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona. Ha estat cooperant de medicusmundi Catalunya a Angola. Forma part de medicusmundi des de 1996.

 • Laia Claramunt Fonts

  Vocal

  Infermera al servei de Nefrologia del Centre Hospitalari de Vic. Màster en Medicina Tropical i Salut Internacional per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinadora sanitària de medicusmundi Catalunya a Moçambic. Forma part de medicusmundi des de 2010. És la nostra representant al Consell de Cooperació de l'Ajuntament de Vic.

 • Fernando do Pazo

  Vocal

  Farmacèutic Hospitalari. Ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona i actualment és Facultatiu Especialista d'Àrea a l'Hospital Universitari Son Espases de Palma de Mallorca. Ha col·laborat en el projecte d' "Enfortiment de les competències en gestió de medicaments del Consell Municipal de Maputo, Moçambic". Membre de medicusmundi des de 2015. Vocal de la Junta des d'abril de 2018.

Som més, com podràs comprovar si visites els nostres projectes, campanyes o Seus del Sud