Saltar a contingut

Construye Valores en el interior de Castellon

medicusmundi Mediterrània

A través de la metodologia aprenentatge-servei i amb els materials de LEGO Education es pretén dotar els alumnes d'eines i fonts d'informació adaptades a les seves edats, perquè, a través de la reflexió i la investigació en equip, coneguin els impactes que tenen en el medi ambient i en la salut global les nostres accions quotidianes.

A través de la metodologia aprenentatge-servei, es dota els alumnes d'eines i fonts d'informació adaptades a les seves edats, perquè, a través de la reflexió i la investigació en equip, coneguin els impactes que tenen en el medi ambient i la salut global les nostres accions quotidianes com comprar roba, alimentació, tecnologia i altres articles de consum. A l'acabar el projecte, els alumnes han augmentat les seves capacitats i coneixement sobre l'origen dels productes que fan servir diàriament i el seu impacte sobre el medi ambient i la salut de totes les persones (especialment els impactes que generen en les poblacions del Sud), per finalment poder reflexionar sobre propostes de canvi de les seves accions quotidianes per tal de col·laborar en la consecució d'un món millor, més sa i solidari.

  • El projecte Construye Valores compta amb les següents fases:

1. Activitats formatives a l'aula: Fase aprenentatge
Participació de MMMed a l'assignatura impartida per les empreses de robòtica educativa en els centres seleccionats. Durant 5 sessions es facilita a l'alumnat les eines i els coneixements adequats perquè puguin dissenyar el projecte central sobre els efectes de les nostres accions quotidianes en la salut i medi ambient globals a través dels materials de BuiltToEXpress de Lego Education utilitzats per les empreses de robòtica educativa en les seves classes.

2. Activitats fora de l'aula: Fase Servei
A l'acabar el termini proposat per a poder dissenyar el projecte escolar, cada grup d'alumnes pertanyents a un centre escolar muntaran la maqueta en l'espai habilitat per a la seva exposició. Durant un període de temps establert, les maquetes estaran exposades i la gent que les visiti podrà conèixer les propostes presentades pels diferents centres.

Aquest programa de durada de dos anys tindrà lloc en un total de 18 centres escolars de l'interior de la província de Castelló, prioritzant aquells centres que comptin amb criteris de risc "depoblament", i que s'uniran a la "Xarxa de Centres que Construeixen Valors".

Sobre aquest projecte

Objectiu del projecte

Contribuir a l'educació i formació de la ciutadania de la Comunitat Valenciana en matèria d'ODS, i dret a la salut amb l'objectiu de promoure una ciutadania crítica i compromesa amb els Drets Humans.

Objectiu Específic:Educar, conscienciar i promoure la reflexió crítica de la societat de la Comunitat Valenciana sobre la importància de l'acompliment dels ODS, especialment aquells relacionats amb el dret a la salut des de la perspectiva dels Determinants Socials de la Salut (DSS), mitjançant metodologies educatives innovadores i eficaces.

Resultats previstos

1. Augmentat el coneixement sobre els ODS, especialment sobre aquells relacionats amb el dret a la salut des de la perspectiva dels DSS, per part de l'alumnat dels centres col·laboradors de la província de Castelló, especialment d'aquells de les comarques de l'interior.

2. Augmentat el coneixement sobre els ODS, especialment sobre aquells relacionats amb el dret a la salut des de la perspectiva dels DSS, per part de professorat, equips directius i administratiu dels centres col·laboradors de la província de Castelló, i dels pares i mares de l'alumnat participant, especialment d'aquells de les comarques de l'interior.

3. Augmentat el coneixement sobre els ODS, especialment sobre aquells relacionats amb el dret a la salut des de la perspectiva dels DDS, per part de la societat de les comarques de l'interior de la província de Castelló.

Nº de mesos

24

Data d'inici

10/05/2021

Data de finalització

09/05/2023

Finançadors

Generalitat Valenciana

Pressupost total

125.000,72 €

Informació de contacte

info@construyevalores.es

https://construyevalores.es/