Saltar a contingut

Pòdcast i esdeveniments VEUS, histories mestisses que sanen el món.

medicusmundi Mediterrània

El projecte “Pòdcast i esdeveniments ,VEUS, histories mestisses que sanen el món” es planteja com la continuïtat (III Fase) del mateix projecte de comunicació transformadora realitzat des de l'any 2021 i que es troba en la fase de producció de pòdcast de la quarta  temporada: “Veus, histories mestisses que sanen el món”. Un projecte de comunicació transformadora que en aquests moments compta amb un programa de pòdcasts i una pàgina web que reuneixen històries de persones i entitats que amb les seues iniciatives transformen la salut de les persones i del planeta. El projecte continuarà per a afermar l'enfortiment de la base social a la Comunitat Valenciana necessària per a contribuir al compliment del dret a la salut a nivell global amb la creació de 32 pòdcast dividits en 2 temporades cadascuna d'elles. La creació dels pòdcasts seguirà la mateixa estratègia i metodologia de co-creació que les primeres edicions del projecte. No obstant això, amb la voluntat d'arribar a un públic més ampli, i un major nombre d'organitzacions locals incloent institucions educatives que puguen utilitzar aquest altaveu per a mostrar el seu treball diari, i reflexionar sobre les causes i conseqüències de la vulneració del dret a la salut a tot el món. En aquesta tercera fase del projecte s'inclouran dos nous recursos i línies de treball liderades per l'organització Jovesolides amb el suport de mmmed: la generació de capacitats d'activistes, líders i lideresas que treballen pel dret a la salut, i l'organització d'Esdeveniments VEUS en els quals les protagonistes dels pòdcasts podran compartir i comunicar el seu treball, realitats i reflexions a través d'un nou format. Aquests esdeveniments es gravaran i editaran per a ampliar el seu abast, enfortint la marca VEUS i ampliant d'aquesta manera les vies d'abast a la població beneficiària i per tant l'impacte desitjat del projecte.

El projecte “Pòdcast i esdeveniments *VEUS, histories mestisses que sanen el món” són una sèrie de pòdcast i esdeveniments púbics que mitjançant una metodologia de comunicació transformadora tenen com a objectiu enfortir la base social a la Comunitat Valenciana necessària per a contribuir al compliment del dret a la salut a nivell global. Per a això, es plantegen una sèrie d'accions dirigides a informar i sensibilitzar a la ciutadania valenciana amb la finalitat de construir consciència crítica entorn de la vulneració del dret a la salut que pateixen milions de persones a tot el món, i que permeta entendre que els problemes de salut tenen causes comunes i globals i afecten tant països del Nord com del Sud.

Sobre aquest projecte

Data d'inici

14/04/2025

Data de finalització

13/04/2027

Nº de mesos

24

Objectiu del projecte

Objectiu General: Contribuir a la construcció de ciutadania crítica i constructiva que promoga actituds favorables a la cooperació internacional, la pau, la justícia, el respecte als drets humans i el compliment dels mateixos especialment amb les poblacions vulnerables del Sud, el compromís amb l'Agenda 2030, així com la solidaritat entre els pobles.

Objectiu Específic1. Enfortir la base social valenciana necessària per a contribuir al compliment del dret a la salut i l'Agenda 2030 a través de la generació de capacitats, espais de trobada i campanyes de comunicació transformadora, que servisquen a la ciutadania (TdD) per a apropiar-se de discursos i narratives crítiques i constructives per a poder exigir a els/as TdO el seu compliment a nivell local – global, aplicant els enfocaments de DDHH, EGBDH, intercultural i mediambiental.

Resultats previstos

R1: Enfortides les capacitats d'entitats i activistes pel dret a la salut i el compliment de l'Agenda 2030, el treball de la qual permet amplificar el missatge dels ODS des dels enfocaments de DDHH, EGBDH, interculturalitat i medi ambient, i els aprenentatges són utilitzats per a contribuir a generar discursos i narratives de comunicació transformadora perquè la ciutadania s'apropie del discurs de la defensa del dret a la salut global .

R2: Impulsats espais de reflexió i construcció col·lectiva d'aprenentatges i recursos de comunicació transformadora perquè persones i entitats que treballen per la millora de la salut a nivell global puguen compartir les seues iniciatives, vivències i realitats entorn de la lluita pel dret a la salut, i la seua publicació i difusió servisquen per a contribuir a generar discursos i narratives de comunicació transformadora perquè la ciutadania s'apropie del discurs de la defensa del dret a la salut global, amplificant el missatge dels ODS i aplicant els enfocaments de DDHH, EGDH, intercultural, EDDNN i protecció de la infància CDN i medi ambient.

R3: Dissenyada i executada campanya de comunicació transformadora dirigida a la societat valenciana, dirigida a donar-los a conéixer les realitats que viuen les poblacions dels països del Sud Global sobre la vulneració del dret a la salut que pateixen, i les vinculacions existents sobre les causes i conseqüències a nivell global, aplicant l'enfocament de DDHH, de EGDH, intercultural, EDDNN i protecció de la infància CDN EDDNN i protecció de la infància CDN, i medi ambient, que permeta amplificar el missatge dels ODS i per a contribuir a generar discursos i narratives de comunicació transformadora perquè la ciutadania s'apropie del discurs de la defensa del dret a la salut global.

Pressupost total

249.838 €

Finançadors

Generalitat Valenciana