Saltar a contingut

Intervencions en vídeo de les Jornades "Els Reptes de la Formació Universitària en Salut"

Si et vas perdre les jornades finançades per l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, aquí pots tornar a veure totes les xerrades amb els experts en formació universitària i salut, com Nacho Oleaga, Daniel López Acuña, Gonzalo Parella, Luis Montiel, Rosa Bolea , Pau Aragonés, Berta Artigas, Emma Juaneda, Fátima Lleó.

Les jornades finançades per Cooperació Espanyola ens han servit per reflexionar, compartir, debatre i entendre les restes a què ens enfrontem els que desenvolupem processos educatius a la Universitat relatius al dret a la salut, la salut global i els determinants socials de salut. L'objectiu d'aquesta activitat és millorar i ampliar la formació en Salut Global, Dret a la Salut i Determinants Socials de la Salut oferta en l'àmbit universitari, amb la participació d'ONGD i altres organitzacions, incorporant visions més àmplies sobre aquests continguts així com nous formats, metodologies, professorat ....
Pretenem que dos mons en aparença distants, l'acadèmic i de les ONGD, comparteixin i intercanviïn experiències que permetin un aprenentatge mutu per al disseny de programes educatius en salut que responguin a les necessitats d'un món global.

A fi que puguis recuperar alguna sessió a la qual no vas poder assistir, aquí et deixem els enllaços pujats al canal de medicusmundi

Si prefereixes accedir a alguna d'elles directament pots fer-ho a través dels següents enllaços:

  • 2 de febrer. Presentació de la recerca: "Enfocaments de Salut Global, Dret a la Salut i Determinants Socials de la Salut en la formació en universitats espanyoles". Inma Gisbert i Maje Girona. Sanart.
  • 3 de febrer. "Experiencias y Retos de la formación en Salud Global".Natxo Oleaga. Escuela Andaluza de Salud Pública. Núria Casamitjana.Instituto Salud Global Barcelona EASP. Israel Cruz. Escuela Nacional de Sanidad-ISCII.
  • 4 de febrer. El paper de la Universitat en la generació de coneixement al voltant dels determinants socials de la salut. Marta Jiménez. Grup de Recerca en Determinants Socials de la Salut, Öpik. Universitat del País Basc, UPV / EHU.

           TAULA Experiències 1.- L'accés als sistemes públics de salut com a determinant de la salut.

           TAULA Experiències 2.-Models Alimentaris com a determinants de salut.

           TAULA Experiències 3.-El gènere com a determinants de salut.

  • 9 de febrer. Aspectes metodològics en la formació universitària sobre Salut global, Dret a la Salut i Determinants Socials de la Salut. Daniel López Acuña. Escola Andalusa de Salut Pública. Berta Artigas. Facultat d'Infermeria. Universitat Illes Balears. Pau Aragonés. Màster salut internacional i cooperació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Gonzalo Parella. Universitat Jaume I.
  • 10 de febrer. Repercussió de la COVID 19 i altres pandèmies en els programes formatius universitaris en salut.Carmen Fuertes. Universitat Pública de Navarra, UPNA. Rosa Bolea. Universitat de Saragossa. Màster en Salut Global. Luis Montiel. Universitat Complutense de Madrid.