Saltar a contingut

medicusmundi Mediterrània

Portem més de 50 anys defensant el dret a la salut a tot el món. Més de 700 socis i sòcies, al voltant de 50 persones voluntàries i un equip tècnic per treballar en l'enfortiment, la promoció i la defensa dels sistemes públics de salut, basats en l'Atenció Primària. Perquè la salut no té preu.

medicusmundi mediterrània, neix el 2016 de la fusió de medicusmundi Catalunya, fundada a Barcelona el 1963, i medicusmundi Castelló, fundada el 1971. El juliol de 2018 s'hi suma medicusmundi CV Alacant. Abastem el territori de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears i desenvolupem projectes de cooperació a Bolívia, Equador, Moçambic, Burkina Faso i els campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, Algèria.

Projectes de desenvolupament i ajuda humanitària

Notícies

Personal tècnic

 • Francesc Álvarez Embeitia Director de la Oficina Técnica
 • Francesc Álvarez Embeita Director
 • Consuelo Hernández Serrano Responsable de Comptabilitat de Projectes
 • Ana María López Murat Delegada a Alacant
 • Neus Peracaula Pueyo Representant a Moçambic
 • Gonzalo Pareja Corbí Delegat a Castelló
 • Isabel Mayoral Rodríguez Responsable de Secretaria, Logística i TIC
 • Patricia Sánchez Coordinación técnica
 • María José Montejo Fuentes Responsable d'Administració i Comptabilitat
 • Margarida García Ruiz Responsable de Comunicació i Educació Transformadores

Junta directiva

 • Diego Torrús Tendero

  President

  Socio de medicusmundi desde 1998. Desde el año 2000 forma parte de la Junta Directiva de medicusmundi Comunidad Valenciana - Alicante donde ha sido vocal, secretario, vicepresidente y presidente desde el año 2007. Es médico adjunto de la Unidad de Enfermedades Infecciosas del Hospital General Universitario de Alicante y responsable de la Consulta de Enfermedades Importadas y Parasitología Clínica de este centro. Además es Profesor Asociado del Área de Parasitología de la Universidad Miguel Hernández. Desde medicusmundi Comunidad Valenciana - Alicante ha impulsado proyectos de cooperación en Ecuador, Guinea Ecuatorial y Mozambique fundamentalmente dirigidos a la formación continuada del personal sanitario. 

 • Carles Miralles Gurí

  President

  Metge. Màster en Salut Pública per la London School of Hygiene and Tropical Medicine i en Medicina Tropical y Salut Internacional per la Universitat de Barcelona. Ha estat cooperant de medicusmundi Catalunya a Moçambic. Forma part de medicusmundi des de 1999.

 • Jesús Delgado Correa

  Vicepresident

  Arquitecte especialitzat en Urbanisme i Rehabilitació. Màster en Ordenació i Gestió Urbanística i Territorial. Soci de l'estudi OCTÓGONO Arquitectura, Ingeniería y Urbanismo.  

  És soci de medicusmundi Castelló des de 1991. Va ser vocal de la junta de medicusmundi Castelló des de 1992 fins 1995. Va ser nomenat President de medicusmundi Castelló el 1995, mantenint-se en el càrrec fins el 2014, any en que va viure a Algèria per motius laborals. És vicepresident de medicusmundi mediterrània des de la seva fundació el març de 2016.

 • Belén Martín Parra

  Tresorera

  Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de València. Especialista en Pediatria. Màster en Cures Paliatives Pediàtriques. Actualment, treballa a l'UCI neonatal i pediàtrica de l'Hospital General de Castelló.

  Sòcia i voluntària de medicusmundi des de 2003. Va treballar com a voluntària amb contraparts locals a Equador el 2004 en projectes d'assistència mèdica i d'educació per a la salut i sensibilització mediambiental a Quito. Voluntària a Colòmbia el 2005 en un projecte de rehabilitació del centre de salut de Limones, Guapi. Ha estat representant de medicusmundi CV-Castelló a la Coordinadora d'ONGD (UT de Castelló) 2005-2008 i Coordinadora a Castelló de la campaña Bus del Mil·lenni (2007). Miembre de la Junta Directiva de medicusmundi CV- Castellón desde 2004, fins a la fusión y creación de medicusmundi Mediterrània el 2016.

 • María Elena del Cacho

  Secretària

  Llicenciada en Farmàcia. Postgrau en Medicina Tropical per la Universitat de Barcelona. Farmacèutica al Servei de Farmàcia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Coordinadora del projecte del laboratori de producció de medicaments als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf, a Algèria, des de l’any 1997. Membre de la Junta de medicusmundi Catalunya, en diferents períodes i càrrecs, des de 1996. Des d'abril de 2018 forma part de la Junta de medicusmundi Mediterrània. 

 • Ramón Castejón Bolea

  Secretari

  Socio de medicusmundi desde 2008, ha sido miembro-vocal de la Junta Directiva de medicusmundi Comunidad Valenciana - Alicante desde junio 2008 hasta julio 2011 y posteriormente desde el 2012 hasta la actualidad. Médico especialista en Medicina Familiar y Comunitaria, Postgrado en Medicina Tropical por la Universidad de Barcelona, es doctor en Historia de la Medicina y de la Ciencia por la Universidad de Granada. Ha venido trabajando en temas de inmigración y salud desde 1997 en la ciudad de Alicante y es responsable dentro de la Junta Directiva del proyecto de mediación intercultural en salud que medicusmundi desarrolla desde el año 2010 en Alicante. Actualmente ejerce como profesor titular de Historia de la Ciencia en la Universidad Miguel Hernández.

 • Begoña Seguí Llinares

  Vocal

  Infermera. Màster en Cooperació al Desenvolupament realitzat el 2015. El seu compromís amb la cooperació es remunta al 2003, quan comença a desplaçar-se a Moçambic com a voluntària, a l' Hospital del Carmelo.

  Sòcia de medicusmundi CV Alacant des de 2011, tot i que des de març de 2010 va ser voluntària a l'oficina tècnica d'Alacant, on va arribar a través d'unes pràctiques de la Universidad de Alicante. Accedeix al càrrec de Tresorera de medicusmundi CV Alacant el juny de 2011, fins juliol de 2018 quan amb la fusió amb medicusmundi Mediterrània passa a ser vocal de la Junta. 

 • Laia Claramunt Fonts

  Vocal

  Infermera al servei de Nefrologia del Centre Hospitalari de Vic. Màster en Medicina Tropical i Salut Internacional per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat coordinadora sanitària de medicusmundi Catalunya a Moçambic. Forma part de medicusmundi des de 2010. És la nostra representant al Consell de Cooperació de l'Ajuntament de Vic.

 • Gracia Valero

  Vocal

 • Mariano Jurado Arcos

  Vocal

 • Juan Carlos Rodríguez Díaz

  Vocal

 • Fernando do Pazo

  Vocal

  Farmacèutic Hospitalari. Ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona i actualment és Facultatiu Especialista d'Àrea a l'Hospital Universitari Son Espases de Palma de Mallorca. Ha col·laborat en el projecte d' "Enfortiment de les competències en gestió de medicaments del Consell Municipal de Maputo, Moçambic". Membre de medicusmundi des de 2015. Vocal de la Junta des d'abril de 2018.

 • Rosa Herrero Martí

  Vocal

  Jubilada i voluntària de medicusmundi a Castelló en tasques de comunicació i sensibilització. Experiència de més de 25 anys en tasques comercials i de representació en l'àmbit de la distribució alimentària i com a visitadora farmacèutica. Els darrers tres anys abans de la seva jubilació el 2015 va ser técnica de sensibilització i comunicació a medicusmundi CV Castelló. Forma part de la Junta des de 2018. 

 • José Antonio Ruíz Postigo

  Vocal

  Metge en el programa de control de la leishmaniosis a l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Postgrau en Medicina Tropical i Salut Internacional per la Universitat de Barcelona. Doctor en Medicina per la Universitat de Barcelona. Ha estat cooperant de medicusmundi Catalunya a Angola. Forma part de medicusmundi des de 1996.

Som més, com podràs comprovar si visites els nostres projectes, campanyes o Seus del Sud